Simón vincula l’increment dels nous casos amb el reforç de la capacitat de diagnòstic

El director del CCAES conclou, a partir de l'estudi de seroprevalença, que les deteccions anteriors els havien permès seguir "correctament" l'epidèmia
Fernando Simón
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha associat l'increment dels nous casos confirmats de Covid-19 al fet que s'hagi reforçat la capacitat de detectar-los i diagnosticar-los per part de les Comunitats Autònomes.

En particular, ha citat el cas els professionals sanitaris, que acumulen 50.455 positius, 367 dels quals les darreres 24 hores, per bé que ha indicat que no tots han estat detectats amb proves PCR, mentre que els nous casos a Espanya són 529, segons el darrer informe.

Simón ha assenyalat que d'aquests 367, "probablement" la majoria s'han detectat amb PCR, i que la dada dels professionals sanitaris és un exponent de la "sobredetecció" de casos en comparació amb etapes anteriors de la pandèmia a Espanya, aconseguit gràcies a l'"esforç" de les CCAA.

Així mateix, ha tornat a destacar el cas de la Rioja, que ha detectat aproximadament un 40% dels casos de la seva població, molt més que la resta de CCAA, mentre que la mitjana espanyola es troba sobre l'11-12%. Simón ha associat aquesta diferència no a un problema del sistema, sinó a l'evolució de l'epidèmia.

El director del CCAES ha destacat, a partir de les primeres dades de l'estudi de seroprevalença, conegudes aquesta setmana, que existeix una correlació entre allò què aquest estudi els indica i el que havien detectat anteriorment, de manera que han constatat que havien pogut seguir "correctament" l'epidèmia. La mateixa correlació es manté quant a la dada la letalitat, que es reflecteix més tardanament i que ha baixat fins a l'1%, ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides