El preu dels aliments frescos es dispara durant el confinament

L'Institut Nacional d'Estadística apunta una pujada de fins al 6,9% en el darrer any
Fruita en un supermercat

Durant el mes d'abril s'han encarit de manera destacada els productes d'alimentació bàsica, en especial els productes frescos que en molts casos han arribat a augmentar el seu preu en un 6,9% en el darrer any, tot i que hi ha productes concrets que l'augment del preu ha estat fins i tot superior.

Així, els llegums i les hortalisses han pujat al voltant del 10,4% durant el darrer mes d'abril. Aquestes xifres sorprenen donat que l'Índex de Preu al Consum (IPC) general només ha pujat al voltant de tres dècimes respecte al mes de març i la taxa anual va caure un 0,7%, bàsicament pel descens dels carburants.

Si es mira la comparativa de preus de fa un any, la pujada és encara més significativa en alguns productes, ja que per exemple la fruita ha pujat un 12,8%, el peix un 9,3%, la carn de porc un 8,2% i el sucre un 7,9%. Hi ha productes, però, que han vist com el seu preu ha disminuït com seria el cas de la carn de bé, els gelats o les begudes alcohòliques.

Els sindicats majoritaris UGT i CCOO han fet una crida a què l'administració controli possibles pràctiques abusives en la regulació dels preus dels aliments per part del sector aprofitant la situació extraordinària provocada per la pandèmia del coronavirus. Des del sector de l'alimentació s'assegura, però, que no s'està fet cap pràctica abusiva en la gestió dels preus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides