ERC s’obre a votar la pròrroga de l’estat d’alarma

Rufián diu que no volien rebutjar-lo i reconeix que va ser un vot negatiu "incòmode"
Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El portaveu del grup parlamentari d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha explicat que els contactes dels republicans amb el govern espanyol per acordar una nova pròrroga de l'estat d'alarma s'han reprès, i ha destacat que aquest fet ja és un canvi amb relació a la setmana anterior, quan no van facilitar la darrera pròrroga.

En una entrevista concedida a la Cadena SER aquest dijous, Rufián ha mostrat ERC oberta a canviar el sentit del seu vot, que ha assegurat que va ser "un no incòmode" per al seu partit, ja que el que rebutjaven no era l'estat d'alarma, "sinó la concepció de l'estat d'alarma de govern", ha afegit.

El portaveu d'ERC al Congrés ha especificat que, a més d'iniciatives socials i econòmiques referents a l'atur i la conciliació familiar, demanen "corresponsabilitat amb les conselleries de les Comunitats Autònomes" perquè no siguin "meres transmissores de dades", una proposta que defensa com una qüestió d'"eficiència" i no "de nacionalismes". "Ells saben el que volem i s'han compromès a estudiar-ho", ha assegurat.

Rufian, en qualsevol cas, ha indicat que "el no" és el punt de partida d'ERC. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va compensar la negativa dels republicans a la darrera pròrroga de l'estat d'alarma gràcies al suport de Ciutadans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides