JxCat dona suport a investigar els seus socis d’ERC per les residències

El portaveu parlamentari Eduard Pujol assegura que "no tot s'ha fet bé" en la crisi sanitària per part de l'executiu
El coronavirus castiga les residències de gent gran

Junts per Catalunya (JxCat) votarà a favor de la creació de la comissió d'investigació sobre les residències que ha impulsat l'oposició i que s'aprovarà en el ple del Parlament programat per dijous de la setmana vinent. Així ho ha indicat aquest dimecres Eduard Pujol, portaveu parlamentari de la formació, en una roda de premsa telemàtica en la qual ha explicat que ERC ja coneix el posicionament de JxCat.

Són els republicans qui han gestionat els geriàtrics en aquesta crisi sanitària, primer des de Treball, Afers Socials i Famílies i, des de fa un mes, a través de la conselleria de Salut. Pujol ha insistit que "no tot" s'ha fet bé des de l'executiu durant la crisi sanitària.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va ser crític amb la gestió de les residències i va acordar amb el vicepresident Pere Aragonès el canvi de Treball a Salut.

"És un debat viu que hem d'abordar, però situacions com aquesta han passat arreu del món", ha indicat sobre les més de 3.000 víctimes mortals en residències catalanes. Es calcula, segons Pujol, que la meitat dels morts en l'àmbit mundial s'han produït en geriàtrics.

També s'ha queixat dels "continuats incompliments" en la llei de dependència per part de l'Estat, que no sempre ha transferit les quantitats acordades.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari