La Generalitat va atorgar el 2017 dos milions en subvencions irregulars al monestir de Montserrat

La Sindicatura de Comptes de Catalunya afirma en un informe que les subvencions es van fer durant el mandat de Puigdemont

La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha conclòs en un informe publicat aquest dimecres que la Generalitat va atorgar el 2017, quan Carles Puigdemont era president, dos milions d’euros en subvencions irregulars al monestir de Montserrat, segons informa El País. Aquest òrgan fiscalitzador ha destacat que “el procediment de concessió no es va ajustar a la normativa en matèria de subvencions, que les subvencions atorgades no han quedat correctament justificades i que es va incomplir la normativa en matèria de contractació pública”.

El document analitza els comptes del Patronat de Muntanya de Montserrat, una entitat autònoma administrativa adscrita a la presidència de la Generalitat de la que en forma part el monestir. L’expresident català, Carles Puigdemont, era també el president el 2017 del patronat que, al seu torn, tenia dos vicepresidents, l’abat de Montserrat i el conseller de la Presidència del govern català.

La primera irregularitat detectada és d’un milió i mig d’euros i es va concedir “per la prestació de serveis públics a l’interior de la zona urbana propietat del Monestir”. La segona és de mig milió d’euros i la subvenció era per les obres de rehabilitació de l’estructura de la passarel·la d’accés al temple religiós.

En el cas de la primera subvenció, aquest òrgan fiscalitzador indica que la llei impedeix subcontractar una activitat subvencionada i només ho permet en els casos en que estigui previst explícitament en la normativa reguladora de la subvenció, fet que no succeeix en aquest cas. Quant a la segona irregularitat, l’informe assegura que la subvenció es va concedir de forma directa, és a dir, sense seguir el procediment legal.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari