Simón recorda les excepcions davant l’eventual obligatorietat de la mascareta

El coordinador del CCAES assenyala que el pla de fases de desconfinament és "orientatiu" i que les quarantenes als viatgers estrangers prevenen "possibles reintroduccions" del coronavirus
Fernando Simón
Fernando Simón

El coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha insistit que la mascareta per prevenir el contagi del coronavirus és "molt recomanable", però ha afegit que caldrà considerar les "excepcions d'ús" si finalment el govern espanyol la fa obligatòria, a més de reiterat que la millor mesura de seguretat és la distància interpersonal de dos metres.

Simón ha indicat que hi ha "més factors que els merament tècnics" que un govern ha de valorar per decidir l'obligatorietat i que ell no pot parlar en nom de l'executiu, sinó que es limita a traslladar als mitjans la posició dels grups de tècnics en els quals participa.

El responsable del CCAES, com havia fet en anteriors compareixences, ha recordat que les persones amb determinades patologies i els nens més petits presenten "condicions personals" que justifiquen excepcions a l'eventual obligatorietat de la mascareta, i que s'haurien de "valorar" a l'hora de definir-la.

Pel que fa a les quarantenes de dues setmanes per a les persones que arriben ara a Espanya, Simón s'ha referit a la importància d'evitar "possibles reintroduccions" del coronavirus que afectin una evolució que considera "molt favorable".

Sobre els canvis de fase de desconfinament, Simón ha recordat que es va establir un pla "orientatiu" i que si les coses deixessin d'evolucionar com fins ara, haurien de canviar-lo. Així mateix, ha indicat que la previsió és que els canvis de fase tinguin lloc cada 15 dies i que siguin per províncies, però no són marcs rígids.

Simón, d'altra banda, ha associat un increment de contagis detectat en "algun hospital" en menors de 10 anys a les "oscil·lacions habituals" d'aquesta fase epidèmica, i no al retorn dels nens als carrers, per bé que tampoc ha descartat del tot aquesta possibilitat. El suposat increment associat al retorn dels nens als carrers "s'hauria d'haver observat fa gairebé una setmana", i assegura que no ha estat el cas.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari