ERC presenta una moció de censura a Cervera per arrabassar-li l’alcaldia a JxCat

El republicà Joan Santacana serà el proper batlle de la localitat gràcies al suport de la CUP i de SiF
Ramón Augé

El grup municipal d'ERC a Cervera, amb quatre regidors i sent la força més votada els anteriors comicis municipals, ha presentat aquest dimarts una moció de censura amb la CUP (2 regidors) i la candidatura local Solucions i Futur (SiF, 2) per arrabassar-li l’alcaldia a Ramon Augé, de JxCat. D’aquesta manera, si no hi ha canvis, Joan Santanca, d’ERC, es convertirà en el proper batlle de la capital de La Segarra, visualitzant-se una nova picabaralla entre ERC i JxCat pels pactes posteriors a les eleccions locals de l’any passat. 

Ramon Augé, amb tres regidors, va formar govern l’any passat amb el PSC (2) i amb SiF (2), en contra de la voluntat d’ERC, que va intentar acordar un executiu local independentista amb JxCat, al·legant que havia estat el partit més votat. Tanmateix, la sortida del govern dels dos regidors de SiF el mes de març passat va ser el punt d’inflexió perquè els republicans, els cupaires i aquesta força local iniciessin converses per desbancar Augé de l’alcaldia.

Santacana ha justificat la moció adduint que si no va ser possible fa un any l’entesa amb els post-convergents, “al cap d’un any tampoc”. Es preveu que el ple de debat de la moció de censura se celebri a finals de maig o a l'inici del mes de juny.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari