Qui va liderar l’oposició al concert ‘Barcelona, ens en sortirem’’?

Balcons del barri de Gràcia, a Barcelona
Balcons del barri de Gràcia, a Barcelona

Lluís Gavaldà. El cantant i compositor d’Els Pets es va oposar immediatament a la iniciativa quan el van telefonar des de l’Ajuntament de Barcelona per proposar-li que el seu grup participés al concert col·lectiu 'Barcelona, ens en sortirem', conegut com el 'Concert dels balcons', que s’havia de celebrar el 9 de maig per animar la ciutadania durant el confinament. Gavaldà va respondre a l’oferta dient que “en comptes de fer-me l’enrotllat i enviar-lo al mànager perquè el pentinés com cal, vaig abocar el pap i li vaig dir que trobava insultant la seva proposta, que muntar un concert amb mitjans i pressupost i escatimar el sou als principals protagonistes del mateix era un indicador fidel del respecte que tenen les institucions cap a la nostra professió”.

En veure que Els Pets no apareixien en el cartell que es va fer públic amb els cantants i grups que col·laborarien amb el concert, Gavaldà va començar una campanya intensa per convèncer el màxim nombre de participants que es donessin de baixa. El seu argument era que l’Ajuntament pagaria 200.000 euros a Mediapro per un concert en el qual els que hi actuessin ho farien de franc. L’encàrrec per organitzar-lo l’havien fet a Andreu Buenafuente, director de la productora El Terrat que ha estat absorbida per Mediapro.

Gavaldà va convèncer un bon grapat de grups i cantants perquè es fessin enrere. Per aconseguir-ho va barrejar arguments econòmics i ideològics, ja que estava en contra de participar en un concert al costat d’artistes que no combreguen amb la seva ideologia independentista i que, a més, hi havia previstes algunes actuacions des de Madrid. Finalment, el concert no es va fer, tot i que Buenfauente es va comprometre a organitzar-lo sense que li costés un euro a l’Ajuntament.

Els Pets sí que han actuat de franc en actes independentistes. El seu tema ‘Bon dia’, va formar part de la iniciativa ‘Cançons per combatre el virus’ que van interpretar els ciutadans de la comarca del Bages, el 9 d’abril. La productora de Gavaldà, ‘Rusc Production Ltd’ ha cobrat prop de 150.000 euros els darrers quatre anys pel seu programa “El Celobert” emès per Catalunya Ràdio i TV3. "Els terrats seran sempre nostres", va declarar quan li van demanar explicacions per la seva actitud,

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari