Site icon El Triangle

Mas, sobre la crisi dels sanitaris: “el sistema aguanta pels salaris baixos”

Artur Mas, amb barba

Tres presidents de la Generalitat, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont, han parlat a TV3 sobre la crisi sanitària del coronavirus i el confinament. Algunes de les seves declaracions han alçat polseguera. El cas més clar és el de Mas, que reconeix que "el sistema s'aguanta pels salaris baixos" dels seus professionals. I prossegueix: "Si els salaris que haurien de cobrar tota la gent del món de la sanitat i d'altres també, però sobretot de la salut, fossin els salaris que toquen… no hi hauria diners per pagar-ho".

En aquesta línia, afegeix que el sistema sanitari ha patit un infrafinançament crònic. "El sistema sanitari s'ha tornat a posar a prova i ha donat una resposta positiva", reconeix Mas, "però hi ha d'haver un moment que el sistema de salut, començant per la retribució dels professionals, sigui la que correspon a un país del segle XXI". Ho diu ell, que van encapçalar un dels governs que més va retallar el sector en la darrera crisi econòmica.

I el 'confinament' de Puigdemont

Les declaracions de Puigdemont tampoc han deixat indiferents. L'actual eurodiputat, que va fugir a Bèlgica després de l'1-0, ha dit que "porto dos anys i mig gairebé confinat", afirmant que ha passat "moltes setmanes d'aquest període a casa".

Exit mobile version