Sanitat accepta el pla català: Tres regions sanitàries passen a la fase 1

Són Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran, la resta haurà d'esperar més temps
Tarragona passa a la fase 1 del desconfinament

Sanitat ha acceptat aquest divendres la proposta del Govern català que només tres regions sanitàries catalanes passin dilluns a la fase 1 del pla de desecalada: Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran. D'aquesta manera, les regions de Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida es mantindran a la fase 0 actual. Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat Salvador Illa a la reunió telemàtica que ha mantingut amb representants de les comunitats autònomes.

Que passin de fase tres de les nou regions sanitàries suposa que un 11% de la població catalana (852.093 ciutadans) es beneficiarà de la primera etapa de flexibilització de la mobilitat. Per contra, la majoria, 6,8 milions de catalans, seguiran en territoris sotmesos per motius sanitaris a les restriccions de la fase 0.

Visitar familiars i amics al seu domicili en grups de màxim de deu persones, seure en la terrassa d'un bar, que obriran al 50% de la seva capacitat, vetlles amb pocs assistents, cerimònies religioses i obertura generalitzada de comerços amb limitacions d'aforament i obligatorietat de distàncies de seguretat són algunes de les activitats que estaran permeses en els territoris que dilluns estrenin la fase 1.

Illa tomba la petició de Madrid

Si bé Sanitat ha acceptat la proposta catalana de desescalada, la que ha estat denegada és la sol·licitud de Madrid de passar a la fase 1. Illa avala la capacitat assistencial de Madrid, però aposta per esperar que millori la capacitat de detecció precoç dels nous casos de coronavirus.

La proposta de la Comunitat de passar de fase ha provocat polèmica al govern autonòmic, fins al punt que la directora general de Salut Pública, Yolanda Fuentes, va presentar la dimissió en considerar que el territori no estava preparat per canviar de fase.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari