Pròrroga dels ERTO fins al 30 de juny

Les empreses que actuïn en paradisos fiscals o que reparteixin dividends durant l'any no poden accedir-hi
Es prorroguen els ERTO

El consell de ministres extraordinari d'aquest divendres ha aprovat l'acord aconseguit dijous en la taula de negociació amb els agents socials en què es prorroga les actuals condicions per poder acollir-se a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major més enllà de l'estat d'alarma. En concret, fins al 30 de juny.

El principi d'acord entre el govern espanyol i els agents socials permet prorrogar els ERTO. A més, hi haurà una comissió tripartida per fer un seguiment i decidir quins sectors necessitaran ajudes un cop s'aixequi l'estat d'alarma el 24 de maig.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha avançat que s'incentivarà, a base d'exoneracions, a les empreses que vagin incorporant treballadors a l'activitat laboral de nou.

La ministra també ha dit que l'ingrés mínim vital s'implementarà al juny, un cop s'hagi presentat aquest mes de maig.

El govern espanyol posa com a condicions que siguin empreses que no tinguin seus a paradisos fiscals i que no reparteixin dividends en aquest exercici fiscal.

Les prestacions pels treballadors s'allargarien fins a finals de juny i en el cas dels fixos discontinus, fins a final d'any.

D'altra banda, el president de Pimec, Josep González, ha considerat "totalment insuficient" el 30 de juny, acordat entre Govern, patronal i sindicats, com a nova data per allargar els ERTO per força major.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari