La declaració de persona ‘non grata’ a Vergés tensa més la relació entre ERC i els socialistes

Rufián demana que JxCat trenqui amb el PSC allà on governa i Illa desautoritza l'alcalde de Sant Andreu
Salvador Illa i Alba Vergés

La declaració de persona non grata de la consellera de Salut, la republicana Alba Vergés, per part de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, el socialista Enric Llorca, d'aquest dijous ha desembocat en un nou episodi d'enfrontament polític entre ERC i els socialistes, en aquest cas el PSC. Llorca va fer la declaració contra Vergés sense passar-la pel ple de l'ajuntament i sense comptar amb el suport del seu soci de govern municipal, Ciutadans. La decisió de l'alcalde arriba la mateixa setmana que els republicans han posat en quarantena el seu suport a l'executiu de Pedro Sánchez després de no donar suport a la darrera ampliació de l'estat d'alarma.

Arran de la declaració contra Vergés, ERC va demanar una disculpa i una rectificació pública. De fet, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va tornar a exigir a JxCat que trenqués els pactes que té amb el PSC en l'àmbit municipal i provincial a Catalunya. Rufián, que ja havia denunciat aquests pactes en el darrer ple al Congrés en el qual es va aprovar l'ampliació de l'estat d'alarma, aquest dijous va publicar a Twitter: "8/07/2019. JXC li dona la 3ª institució de Catalunya (Diputació de Barcelona) al PSC per que no la presideixi Esquerra. Avui un dels seus diputats (i alcalde del PSC) declara persona non grata a la Consellera Alba Vergés. Si aquell acte ja era vergonyós, avui és ja insostenible".

La declaració del socialista Enric Llorca va obligar al ministre de Sanitat i secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha desautoritzar a aquest alcalde de Sant Andreu de la Barca. Illa va afirmar que "jo mai he estat partidari de declarar ningú persona non grata. Es pot discrepar políticament d'una persona o una altra, la política és això també, però mai m'ha agradat en cap situació declarar persona non grata a ningú". Illa, en una compareixença en comissió al Congrés, va reblar que "no comparteixo la declaració que s'ha fet d'una responsable sanitària com a persona non grata".

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari