De la Mata conclou que Oleguer Pujol va guanyar 3,9 ME fent negocis amb el gendre de Juan Roig

En l'adquisició de sis locals a Mallorca també hi va participar Luis Iglesias, gendre d'Eduardo Zaplana
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident català Jordi Pujol, va obtenir 3,9 milions d'euros de benefici, juntament amb el seu soci Luis Iglesias -gendre de l'exministre Eduardo Zaplana-, amb una operació immobiliària compartida amb Roberto Centeno, gendre de Juan Roig, el principal accionista de Mercadona, segons la conclusió del jutge instructor del cas Pujol a l'Audiència Nacional, José de la Mata, revelada per Vozpópuli.

El negoci, afegeix aquesta informació, va consistir en la compra per 18,8 milions d'euros de sis locals a l'illa de Mallorca que s'havien llogat abans a Mercadona, de manera que els nous propietaris van seguir percebent el pagament mensual del llogater. Com a condició, el fons d'inversió estranger que va vendre els locals va imposar a Oleguer Pujol l'adquisició de 17 habitatges ubicats a diversos punts d'Espanya per 2,2 milions.

De la Mata, a partir dels moviments bancaris, assenyala que el benjamí dels Pujol Ferrusola va fer servir de manera "absolutament artificial" la societat neerlandesa BMD Toussaintkde 48 Den Haag BV. Segons l'instructor del cas Pujol, l'origen dels fons són persones i entitats ubicades a Espanya i la societat neerlandesa va servir per enviar als Països Baixos fons procedents d'operacions de compravenda que van evitar tributar a Espanya, i estava al servei d'una estructura formal amb què s'aparentava que els fons que es movien en operacions com aquesta procedien de préstecs participatius quan en realitat la majoria no van abandonar Espanya.

Segons els càlculs de De la Mata, durant el període d'un any i mig entre que van entrar i sortir del negoci (2012-2014), Oleguer Pujol i Luis Iglesias van obtenir un benefici de 3,9 milions que equival al d'una aportació del 50% dels fons, tot i que en realitat hi van aportar un 13%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides