Site icon El Triangle

Mor per coronavirus l’expolicia ‘Billy el Niño’ acusat de tortures durant el franquisme

L'expolicia 'Billy el Niño' amb la cara tapada

L'expolicia Juan Antonio González Pacheco, conegut com a Billy el Niño ha mort aquest dijous als 73 anys d'edat a conseqüència del coronavirus a la clínica madrilenya San Francisco de Asís. González Pacheco havia estat acusat de tortures durant els darrers anys de la dictadura del general Francisco Franco contra els opositors a la dictadura.

Diferents testimonis van denunciar les pallisses i els maltractaments que Billy el Niño els va fer quan estava en la Brigada Político-Social del règim dictatorial del general Franco, unes denúncies per les quals González Pacheco mai va ser jutjat en considerar-se prescrits els presumptes delictes.

Es dona la circumstància que l'expolicia també havia rebut diferents medalles i condecoracions per la seva activitat, algunes de les quals estaven pensionades amb la qual cosa el presumpte torturador rebia una compensació econòmica.

L'executiu de Pedro Sánchez s'havia compromès a retirar les medalles a Billy el Niño però no ho va acabar fent amb l'argument que les condecoracions havien estat concedides a partir d'una Llei Orgànica del 1964 i hi havia problemes legals per aplicar nous criteris de forma retroactiva.

Exit mobile version