Site icon El Triangle

Sánchez tira endavant la pròrroga de l’estat d’alarma amb canvi de socis

Pedro Sánchez

Aprovada al Congrés dels Diputats la quarta pròrroga de l'estat d'alarma per combatre el coronavirus. Els acords a última hora amb Ciutadans i el PNB han assegurat al govern del PSOE i Unides Podem la prolongació fins al 24 de maig d'aquesta mesura excepcional.

Amb 178 vots a favor, 75 en contra i 97 abstencions, l'allargament de l'estat d'alarma ha tirat endavant. Hi han votat a favor el PSOE, Unides Podem, Ciutadans, PNB, Més País, Compromís, Coalició Canària, Nova Canària, PRC i Terol Existeix. El PP, EH Bildu, UPN i el BNG s'han abstingut. Finalment, Vox, Esquerra, JxCat, la CUP i Foro Astúries hi han votat en contra.

Fa només 24 hores no era gens clar que el Congrés donés el vistiplau a aquesta pròrroga, després que Esquerra anunciés que hi votaria en contra i el PP estudiés la possibilitat d'oposar-s'hi. Els populars, finalment, s'han abstingut.

Ha estat la pròrroga que ha tirat endavant amb menys suport. La primera, el 25 de març, es va aprovar amb 321 vots a favor, cap en contra i 28 abstencions. La segona, el 9 d'abril, va tirar endavant amb 270 vots a favor, 54 en contra i 25 abstencions. La tercera pròrroga, el 22 d'abril, es va validar amb 269 vots a favor, 60 en contra i 16 abstencions.

Exit mobile version