JxCat impedeix l’augment de recursos de l’Agència Catalana de Noticies fundada per Carles Puigdemont

La guerra entre els partidaris de l'expresident i ERC va comportar que el Parlament no aprovés una esmena que incrementava en 400.000 euros la seva dotació
Redacción de la Agència Catalana de Notícies

La guerra oberta entre JxCat i ERC va tenir una conseqüència en el debat dels pressupostos de la Generalitat pel 2020 que va passar desapercebuda: Una esmena de Catalunya en Comú Podem que reclamava un increment de la partida dedicada a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en 400.000 euros no va ser aprovada perquè s’hi van oposar els diputats de JxCat, Ciutadans i el Partit Popular. L’esmena de Catalunya en Comú Podem suposava un petit increment sobre el pressupost previst per l’ACN, que era de 4,3 milions. Catalunya en Comú va convèncer els diputats d’ERC perquè se sumessin a la iniciativa i així ho van fer però els de JxCat, amb el seu vot en contra, sumat als de Ciutadans i el Partit Popular la van derrotar. El resultat de la votació va ser de 74 vots en contra i 60 a favor (els dels comuns, ERC, PSC i la CUP).

L’ACN va ser el resultat d’una iniciativa privada creada a Girona, l’any 1999, amb el suport de les diputacions de Tarragona, Lleida i Girona, sis consells comarcals i set ajuntaments, tots ells governats per Convergència i Unió. Carles Puigdemont en va ser el director des de la seva creació fins l’any 2002. Aquell any, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (precedent de l’actual CCMA) hi va entrar com a accionista i tres anys després es va convertir en l’únic propietari. El 2007, el govern de la Generalitat es va quedar el 70% de les accions i la CCMA en va conservar el 30%. Saül Gordillo, proper a ERC, en va assumir aleshores la direcció, que va exercir fins l’any 2011.

L’actual director de l’ACN és Marc Colomer, que va accedir al càrrec el 2016 en substitució de Joan Maria Clavaguera. Membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Colomer procedia del diari ARA i va ser nomenat a proposta d’ERC. La guerra entre JxCat i ERC arriba fins i tot al detall dels 400.000 euros de més per una agència de notícies que va crear Puigdemont però que avui considera que és a mans d’un partit rival, tot i que comparteix govern amb el seu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari