Què fa la consellera de Cultura per lluitar contra la crisi del coronavirus?

La consellera Mariàngela Vilallonga
La consellera Mariàngela Vilallonga

El Departament de Cultura de la Generalitat ha creat una pàgina web on insta a les entitats culturals a enviar les seves propostes. La consellera Mariàngela Vilallonga s'està reunint amb les associacions i les insta a enviar un correu electrònic per explicar les seves demandes. Aquesta és la proposta del Govern de la Generalitat, que no fixa en cap moment els diners de més que podrien arribar a un sector molt malmès per l'epidèmia de la Covid-19.

Segons la mateixa Vilallonga, cal aprofitar aquesta crisi per convertir-la en una oportunitat per la cultura. Mentre la conselleria es reuneix amb les associacions, el sector, en general, reclama que l'administració li dediqui més recursos econòmics.

El pressupost del Departament de Cultura, aprovat pel Parlament el passat 24 d'abril, és de 301,8 milions d'euros, un 14,5% superior al del 2017. No obstant això, representa el 0,75% del total del pressupost de la Generalitat, un percentatge que totes les associacions consideren insuficient.

Tanmateix, la Generalitat ja ha assegurat que el pressupost aprovat tindrà modificacions, ja que va ser elaborat abans de la crisi del coronavirus. Cultura, un cop més, podria ser el damnificat davant l'emergència en uns altres sectors econòmics.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari