Un pacte in extremis amb Cs oxigena la pròrroga de l’estat d’alarma

Sánchez aconsegueix el 'sí' d'Arrimadas després del revés d'Esquerra, i ara tots pendents del PNB
Reunió virtual entre Pedro Sánchez i Inés Arrimadas

Acord del govern espanyol amb Ciutadans per prorrogar l'estat d'alarma almenys quinze dies més. Quan falten poques hores perquè comenci el ple del Congrés dels Diputats, el panorama es comença a aclarar per al govern espanyol, que té molt més a prop l'aprovació de la quarta pròrroga de l'estat d'alarma.

Fins aquest dimarts al vespre, Pedro Sánchez només tenia assegurat el suport de PSOE, Unides Podem, Més País, Compromís i altres formacions minoritàries.

L'endemà que Esquerra anunciés que hi votarà en contra, el govern espanyol ha negociat durant tot el dia amb diverses formacions polítiques per intentar aconseguir els vots necessaris per tirar endavant la pròrroga.

Al govern espanyol no li cal la majoria absoluta, només més vots afirmatius que negatius i, amb el suport de la formació taronja, en té prou amb l'abstenció del PNB perquè la pròrroga tiri endavant, fins i tot amb el vot en contra del PP.

Els nacionalistes bascos asseguren que encara no hi ha res tancat i que continuen negociant amb l'executiu sobre una sèrie de propostes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides