Tímida obertura del comerç català en la fase 0 del desconfinament

Molts tenen dubtes sobre quins són els protocols de seguretat, i a d'altres no els surt a compte
Les perruqueries ja poden treballar

Primer dia de la fase 0 del desconfinament i pocs comerços s'han vists oberts, malgrat que podien obrir després de set setmanes. La incertesa sobre les mesures de seguretat i el poc temps que diuen haver tingut per adaptar-se han portat moltes botigues a ajornar l'obertura. I les que han obert ho han fet a mig gas.

Podien obrir els comerços de menys de 400 metres quadrats, però només per atendre clients que tenien cita prèvia, respectant les distàncies de seguretat i admetent un sol client per cada treballador de la botiga.

Les associacions de comerciants de Catalunya parlen d'un màxim d'entre el 15 i el 20% d'obertures, de manera que el primer dia aixecar la persiana ha estat l'excepció.

A Barcelona, segons les dades recollides als 24 eixos comercials de proximitat integrats a Barcelona Comerç, el primer dia autoritzat d'obertura de botigues, un 10% del comerç dels eixos ha tornat a obrir. En la majoria dels casos, tant els que han obert com els que ho faran durant els pròxims dies, segons Barcelona Comerç, són els autònoms titulars de l'activitat.

La majoria han d'adaptar-se a la nova situació de seguretat i higiene, com les botigues de roba, que han de netejar i desinfectar els emprovadors i les peces de roba cada cop que se'n fa ús.

En l'àmbit estatal, l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) xifra en un 20% els comerços que han obert; en un 50%, les perruqueries, i en un 3%, l'hostaleria.

Tot fa pensar que el gruix de negocis té previst obrir l'11 de maig. La resposta de les llibreries ha estat més generosa; segons el gremi, haurien obert la meitat.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari