Els treballadors de Nissan inicien avui una vaga indefinida per exigir un pla industrial de futur

CCOO informa que la planta de Montcada ha estat la primera d'aturar-se amb un seguiment del 100%
El comitè d'empresa de Nissan

Avui s'inicia la vaga indefinida a les plantes de l'empresa automobilística Nissan de Zona Franca de Barcelona i de Montcada i Reixac. Els comitès d'empresa de Nissan han argumentat l'aturada davant la manca de claredat per part de la direcció de l'empresa sobre el futur industrial de les plantes que té a Catalunya. La primera a aturar-se ha estat la planta de Montcada i Reixac, amb un seguiment del 100% de la vaga, segons ha informat el sindicat CCOO.

En un comunicat, el sindicat afirma que la direcció de Nissan no ha aclarit en cap moment les perspectives industrials de futur i que els treballadors es troben en una situació que sobrepassa els límits d'indefinició i incertesa pel que fa a la continuïtat de les plantes productives que Nissan té a Espanya.

La nota diu que ja fa alguns mesos que CCOO està manifestant la necessitat que la multinacional informi dels seus plans de futur a Catalunya i a la resta d'Espanya i, ara com ara, no només no s'ha aclarit aquesta qüestió, sinó que l'horitzó és més incert que mai i estan en risc 3.000 llocs de treball directes i al voltant de 20.000 llocs de treball indirectes.

Des de Comissions Obreres s'afirma que davant d'aquesta situació, el comitè d'empresa de Nissan ha convocat aquesta vaga indefinida per pressionar la multinacional perquè aclareixi el futur industrial de les plantes catalanes de Nissan. CCOO d'Indústria de Catalunya dona suport a la vaga i exigeix a la multinacional un pla industrial de futur per a les fàbriques catalanes i que garanteixi l'ocupació d'uns treballadors que al llarg dels anys han demostrat sobradament la seva professionalitat i el seu compromís amb l'empresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari