Estira-i-arronsa entre Illa i Vergés

La consellera diu que el govern espanyol no posarà pegues a desconfinar per regions sanitàries després que el ministre negués que ho hagin decidit
Salvador Illa
Salvador Illa

El desconfinament per regions sanitàries, pretès i anunciat pel govern de la Generalitat de Catalunya, no és una certesa encara, segons el govern d'Espanya. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha manifestat aquest dilluns, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el govern espanyol no posarà pegues al desconfinament per regions sanitàries i que aquest era el missatge que els havia transmès la Moncloa. A més, ha indicat que enviarà la seva proposta al govern espanyol basada en les regions sanitàries i no en les províncies.

Aquestes declaracions de Vergés s'han produït després que el Ministeri de Sanitat hagi negat que la petició de Vergés hagi estat acceptada. Fonts properes al ministre Salvador Illa citades per El Periódico i l'ACN indiquen que no hi haurà cap decisió ferma fins al dia 6, i que Sanitat, fins ara, només havia acceptat l'estudi de les propostes que Salut plantegés. També destaquen que l'opció de desconfinar per demarcacions diferents de les províncies ja es contempla al Butlletí Oficial de l'Estat d'aquest diumenge.

La vicepresidenta quarta del govern espanyol, Teresa Ribera, ha manifestat, per la seva part, que encara no han rebut la proposta del govern català, però que "tot va per bon camí" i "hi haurà acord" amb els governs autonòmics.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari