Mascareta obligatòria en el transport públic i reunions de fins a 10 persones

Els primers detalls de la desescalada pel coronavirus
Les macaretes seran d'ús obligatori en el transport públic

A partir d'aquest dilluns 4 de maig, data en què s'inicia la fase 0 del procés de desescalada previst pel govern espanyol, serà obligatori portar mascareta al transport públic. Per facilitar-ho, es repartiran sis milions de mascaretes als principals punts neuràlgics de la xarxa de transport urbà, set milions més a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i un altre milió i mig a Càritas, Creu Roja i al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

També a partir de dilluns podrà reobrir tot el petit comerç de fins a 400 metres quadrats, i això inclou les botigues de roba. Ho han de fer, això sí, amb cita prèvia i amb un únic client per cada treballador. L'atenció s'haurà de fer amb mesures estrictes: dues neteges diàries a fons, una d'elles a l'hora de tancar.

La restauració es regirà per altres normes, que de moment podran fer menjar per emportar i vendre'l al client al mateix establiment. El requisit és que a dins del bar o restaurant només hi hagi un client per cada persona que atengui. Això pel que fa a la fase 0, i pel que fa a la fase 1, amb relació a les terrasses finalment l'aforament màxim serà del 50% (i no del 30%, com es va anunciar inicialment).

D'altra banda, també en la fase 1, que comença l'11 de maig, es permetran reunions d'amics o familiars, sigui en domicilis particular o terrasses, limitades a 10 persones i sempre amb una distància mínima de dos metres. La Moncloa adverteix que això serà així durant molts mesos, possiblement fins que hi hagi una vacuna contra el coronavirus.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari