Un 1 de Maig amb manifestacions als balcons i a les xarxes socials

El coronavirus expulsa les reivindicacions dels carrers enmig d'un panorama econòmic devastador
1 de maig

En circumstàncies normals, avui, 1 de maig, els carrers estarien plens de treballadors reivindicant els seus drets laborals. Però la pandèmia del coronavirus fa que res sigui normal. Així, els sindicats han hagut d'adaptar-se i buscar noves fórmules per a la mobilització.

En aquest context, la Via Laietana, espai que acull cada any la multitudinària manifestació convocada pels sindicats de treballadors, oferia avui una imatge excepcional, buida, sense pancartes ni proclames, que l'estat d'alarma ha engolit.

La pandèmia ha obligat els sindicats a buscar alternatives per poder continuar reivindicant els drets dels treballadors mentre la població continua confinada a casa. El resultat ha estat milers de missatges a través de Twitter o bé accions als balcons.

Entre les publicacions reivindicatives també s'ha pogut veure com un gran nombre d'usuaris es lamentaven perquè aquest ha estat el primer any que no han pogut baixar al carrer pel Dia del Treballador. Publicacions que també han anat acompanyades de la promesa de tornar-hi l'any vinent.

Així doncs, els sindicats majoritaris com UGT i CCOO han convocat manifestacions virtuals al migdia. La majoria de les proclames han anat dirigides, sobretot, contra la precarietat laboral i a favor dels serveis públics.

Un dia especialment dedicat als sanitaris i a l'àmbit de la salut, però també amb menció especial a tots aquells treballadors de treballs essencials dels sectors de l'alimentació, les comunicacions, instal·lacions, etcètera. "A tota aquesta gent que fins ara eren invisibles i ara ens adonem que són imprescindibles", reivindiquen els sindicats.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari