Reclamen el permís de residència i treball pels immigrants

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, Obrim Fronteres i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat coincideixen a exigir la seva regularització davant la crisi de la pandèmia
Manifestació d'immigrants demanant la seva regularització
Manifestació d'immigrants demanant la seva regularització

Diverses entitats i organismes públics com el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona coincideixen a demanar que es regularitzi la situació de les persones immigrades ‘sense papers’ i que se’ls concedeixi autoritzacions de residència i treball davant la crisi social causada per la pandèmia de la Covid-19. Entre les entitats que subscriuen aquesta reivindicació hi ha la plataforma Obrim Fronteres, que ha recollit el suport de prop de cinc-cents col·lectius i més de mil signatures personals. La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, en el comunicat en què planteja la regularització urgent d’aquestes persones, assenyala que “en el context actual d’emergència sanitària mundial provocada per la Covid-19 és fonamental que es garanteixin els drets de totes les persones que es troben en territori espanyol, amb atenció especial a les més vulnerables, com són les migrades en situació administrativa irregular i les persones sol·licitants d’asil que esperen ja fa molt temps la resolució de la seva sol·licitud”.

El govern espanyol va aprovar el passat 7 d’abril un decret que facilita la contractació temporal de persones migrants per pal·liar la manca de temporers al camp de cara a la campanya de recollida de la fruita. Es calcula que en el conjunt de l’Estat es necessitaran entre 75.000 i 80.000 persones per aquesta campanya i el govern ha anunciat que facilitarà que els joves migrants d’entre 18 i 21 anys obtinguin permisos de treball per incorporar-s’hi. Les entitats que reclamen que es concedeixin permisos de residència i treball generalitzats als immigrants en situació irregular consideren que aquesta iniciativa només afectarà un nombre limitat de persones i per un període de temps molt limitat.

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, que ha iniciat també una campanya d’adhesions a la seva proposta, recorda que “moltes persones immigrants estan treballant en tasques essencials sanitàries o de cures, sovint sense protecció suficient, tant a hospitals com a treballadores de la llar a qui no es reconeix la feina essencial de cura a persones grans o vulnerables, o en residències de gent gran, en tasques de neteja, de transport o de seguretat”. Aquestes tasques són vitals en la primera línia de combat contra la Covid-19.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari