Fasana declara que Joan Carles I va lliurar-li 1,7 ME procedents del sultà de Barhain

El gestor de l'anterior cap d'Estat va comparèixer davant la Fiscalia de Ginebra per l'afer de les transferències a la fundació Lucum
Juan Carles I, en un acte públic amb el seu fill i actual cap d'Estat
Juan Carles I, en un acte públic amb el seu fill i actual cap d'Estat, Felip VI, la reina Letizia i la reina emèrita Sofia

Arturo Fasana, l'advocat gestor del compte de Joan Carles I de Borbó a la banca Maribaud, va declarar davant el fiscal en cap del cantó de Ginebra, Yves Bertossa, que el rei emèrit d'Espanya va lliurar-li l'any 2010 1,7 milions d'euros procedents de Hamad bin Isa bin Salman al-Khalifa, el sultà de Bahrain, publica El País citant el contingut de la declaració.

La compareixença de Fasana s'emmarca en l'afer de presumpte blanqueig de capitals sobre els moviments de fons de la fundació panamenya Lucum, de la qual Joan Carles I era beneficiari, el mateix pel qual Bertossa va enviar una comissió rogatòria a la justícia espanyola que assenyalava l'existència d'un moviment de 65 milions d'euros a un compte suís del rei emèrit. Segons la mateixa informació, aquest compte, a nom de Lucum, també va rebre els 1,7 milions que Fasana assegura que procedeixen del sultà de Bahrain.

La declaració, en la qual Fasana també apunta que Joan Carles I va portar els diners dins d'una maleta al seu domicili, es va produir l'octubre del 2018, afegeix també El País. Fasana, a més, hi va atribuir a una donació els 65 milions rebuts per l'aleshores rei d'Espanya de part de la monarquia de l'Aràbia Saudita -import que es va transferir des d'aquell dipòsit a Corinna Larsen, amiga de Joan Carles I-.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari