Les diferents fases del pla de desconfinament seran graduals i territorialment asimètriques

S’allargarà, si evoluciona correctament la pandèmia, fins a finals de juny
Nens a un balcó
Nens a un balcó

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat que el pla de transició cap a la nova normalitat constarà de diferents fases, de caràcter gradual i territorialment asimètriques. El mandatari espanyol ha destacat que la unitat territorial (unitat d’acció) serà la província o l’illa en el cas de les Illes Balears o de Canàries, i que el conjunt de les fases tindrà una durada mínima de sis setmanes i màxim de vuit, finalitzant, si tot va com està previst, a finals del mes de juny. Sánchez ha ressaltat que els diferents territoris no aniran a la mateixa velocitat, però sí de forma coordinada. El ministeri de Sanitat, com autoritat competent, avaluarà cada quinze dies l’evolució de la situació i  s’aniran incorporant noves zones a les tres fases. Els criteris amb els quals s’avaluarà cadascuna de les fases seran objectius i amb els marcadors d’un panell integral. En aquest sentit, ha assenyalat que valoraran les capacitats estratègiques del sistema sanitari, la situació epidemiològica, la implantació de les mesures i les dades socioeconòmiques.

Les fases de què consta el pla de desconfinament són:

  • Fase 0 (4 de maig) obertura de locals i restaurants amb servei a domicili.
  • Fase 1 (inicial – 11 de maig): obertura del petit comerç tret de les grans superfícies o centres comercials. També romandran obertes les terrasses dels bars i els restaurants a un 30% de la seva capacitat, i els hotels i apartaments turístics excloent-ne les zones comunes. Tindran preferència les persones grans que tinguin més de 65 anys. Els espais de culte obriran però amb la limitació d’un terç pel que fa a la seva capacitat i es podran fer enterraments amb estrictes mesures de seguretat.
  • Fase 2 (intermèdia): tot i que el curs escolar començarà al mes de setembre (es dona per acabat el curs actual de forma presencial), podran obrir els centres educatius per activitats de reforç i per menors de 6 anys els pares dels quals treballin fora del domicili. Els cinemes, teatres, monuments, exposicions i activitats culturals obriran al públic amb una tercera part  del seu aforament disponible. Els espais de culte obriran amb el 50% de la seva capacitat i els bars i restaurants, un terç.
  • Fase 3 (avançada): espais comercials tindran un aforament del 50% (respectant dos metres de distància) i flexibilitat en la mobilitat general.

 

 

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari