Una vintena d’experts en salut retreuen a Torra la politització de la crisi sanitària

Lamenten l'anul·lació de la reunió del Consell Assessor de Salut Pública, que la Generalitat assegura que només s'ha ajornat
Quim Torra
Quim Torra

La suspensió de la reunió del Consell Assessor de Salut Pública, l'òrgan consultor sobre els aspectes tècnics i científics de la salut pública a Catalunya, ha generat el rebuig d'una vintena d'experts en salut pública i gestió sanitària signants d'una carta oberta contra el comportament del govern català durant la crisi sanitària del coronavirus.

Els signants han demanat al president Quim Torra i a la consellera de Salut, Alba Vergés, que reconsiderin la decisió sobre la reunió, ja que es tracta de l'òrgan que "recull les opinions dels màxims experts, externs a les administracions del nostre camp professional", recorden.

El departament de Salut nega que la reunió s'hagi anul·lat i assegura que tindrà lloc la setmana vinent, publica El Confidencial, a més d'assenyalar que el convocant és el seu president, el doctor Josep Vaqué, cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, i no la conselleria.

"És important combinar adequadament i proporcionadament les actuacions i la correcta comunicació de les mateixes, per evitar les especulacions i els aspectes emocionals que, sovint, tenen un efecte més perjudicial per a la salut que les conseqüències directes del mateix problema", hi assenyalen d'altra banda.

Aquests experts han demanat a Torra i a Vergés "coherència unitària" en el combat contra la pandèmia i evitar "la utilització política", referint-se en concret a "estèrils polèmiques sobre elements tècnics, com alguna vegada, a parer nostre s'ha produït durant l'actual situació".

Un dels signants de la carta, l'expresident de la Societat de Salut Pública de Catalunya i Balears, Josep Farrés, ha manifestat a El País que considera que "s'ha polititzat excessivament" i que en l'actual situació "és molt dolent perdre la neutralitat", a més de definir la carta com "una crida al seny".

"En alguns moments, semblava que si un deia negre, l'altre havia de dir blanc. Hem escoltat coses esgarrifoses, com un conseller que digui que amb la independència hi hauria menys morts. Això no té cap sentit", troba Farrés.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari