Illa avisa que no es poden “produir més abusos” en les sortides dels infants al carrer

El Ministeri de l’Interior reforçarà la vigilància en aquells punts on sigui pertinent
Nens al carrer
Nens al carrer

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el comportament del 99% dels espanyols va ser “modèlic” en el primer dia de sortida dels infants al carrer. Illa ha agraït a la ciutadania espanyola l’exercici de responsabilitat efectuat, sobretot en el manteniment de la distància social de dos metres, en el compliment dels "quatre uns" (un passeig, un cop al dia, en un màxim temps d’un hora i en una distància màxima d’un quilòmetre del domicili) i també en el rentat de mans.

Illa, però, ha demanat que “no s’han de produir més abusos”, en al·lusió a l’1% de la població que va incomplir les mesures decretades pel govern central. En aquest sentit, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat  que hi ha hagut zones concretes on s’han produït incompliments i ha posat l'exemple d'unitats familiars completes, grups de pares xerrant o grups de nens jugant. "Estem convençuts que això es corregirà, que aquesta minoria corregirà aquest comportament. I si no, prendrem les mesures perquè així sigui", ha advertit el ministre.

Grande-Marlaska ha assenyalat que avaluaran tota la informació d'Interior, identificaran els problemes d’eficàcia, reforçaran la vigilància en aquells punts on sigui pertinent i mantindran l’alt nivell de coordinació entre els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

El titular d’Interior ha informat que ahir la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van detenir 70 persones i van efectuar 7.000 propostes de sanció mentre que el conjunt de cossos policials van dur a terme 157 detencions i 17.517 propostes de sanció, fet que respon als “paràmetres habituals de qualsevol dia”. Grande-Marlaska s’ha sumat als elogis d’Illa a la societat espanyola  remarcant la “resposta exemplar i la disciplina social”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides