Periodistes de TV3 denuncien “la colonització” política de l’antena amb l’excusa del coronavirus

El PSC demana explicacions pel què considera un funcionament erràtic durant la pandèmia mentre Vicent Sanchis està desaparegut
Sanchis i Llorach al Parlament
Sanchis i Llorach al Parlament

La política informativa que ha adoptat TV3 arran de l’estat d’alarma ha desconcertat els treballadors de la casa. El comitè professional, Comissions Obreres i el Sindicat de Periodistes de Catalunya han demanat explicacions al director, Vicent Sanchis, per l’ús dels Telenotícies per part del president de la Generalitat, Quim Torra, per fer els seus missatges institucionals i alguns membres de la redacció han expressat el seu rebuig a aquesta actitud a través de les xarxes socials.

El comitè professional ha arribat a dir que no s’ha de permetre “la colonització de l’antena per l’activitat institucional”. La diputada del PSC-Units per Avançar, Beatriz Silva, ha plantejat vuit preguntes per escrit a la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, sobre el desgavell en què s’ha instal·lat TV3 les darreres setmanes.

Vicent Sanchis està desaparegut. La primera decisió que va prendre, quan es va declarar l’estat d’alarma i es va decidir el confinament de la majoria dels treballadors, va ser unificar les antenes de TV3 i el 3/24. Això va provocar que el programa Planta baixa, elaborat per una productora privada, es convertís en el responsable de difondre les rodes de premsa més destacades de cada dia, tant les del govern català com les de l’espanyol.

Una de les preguntes plantejades per Beatriz Silva és, precisament, “amb quins criteris la CCMA ha fet desaparèixer de la graella programes de producció pròpia i ha mantingut els de producció externa?”, afegint que “perquè els considera prioritaris?”. També pregunta perquè s’han unificat els dos canals i demana “perquè no es manté almenys la desconnexió del 3/24 per emetre les sessions de control i les comissions del Parlament i del Congrés dels Diputats i les rodes de premsa del govern espanyol i català?”.

Una altra de les qüestions que planteja la diputada socialista és la contradicció entre el confinament de la major part de membres de la redacció i el fitxatge de la periodista Ruth Gumbau per presentar alguns espais informatius. “Amb una plantilla de més de 2.300 treballadors i tenint en compte la seva situació econòmica, perquè la CCMA incorpora nou personal en moments com l’actual, on la programació està al mínim?”, pregunta la diputada, que també vol saber perquè manté les seves col·laboracions Pilar Rahola i si la CCMA adoptarà alguna mesura davant expressions insultants fetes a Twitter pels col·laboradors de la cadena Pilar Carracelas i Jair Domínguez

Domínguez, copresentador del programa Està passant, fet per la productora Minoria Absoluta de Toni Soler, va escriure el 26 de març que Pedro Sánchez “està a punt de convertir-se en el dirigent amb més morts a l’esquena de la història d’Espanya. I no era fàcil”. Carracelas, tertuliana habitual a TV3, va tuitejar el 15 d’abril “Putíssima Espanya, de veritat. És que t’acabes sentint brut. Molt. Quin horror”.

Els darrers dies també ha estat notícia la rectificació d’una crònica exigida pel diputat de JxCAT, Francesc de Dalmases, i assumida per TV3. De Dalmases es va queixar que al TN migdia que va tractar el quarantè aniversari del Parlament de Catalunya recuperat després de la dictadura no es fes esment que Carme Forcadell, que en va ser presidenta, estigui a la presó. Al TN vespre, el presentador Toni Cruanyes va introduir el reportatge recordant aquest fet.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari