Buch manté que els catalans “som diferents”

El conseller d'Interior assegura que Catalunya té el millor model de sistema d'emergències
Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat en el Parlament que els catalans "som diferents". El titular d'Interior ha defensat el model de sistema d'emergències de l'executiu català, denunciant que el "Gobierno del Estado espanyol" està recentralitzant les competències pròpies de la Generalitat, com és el cas de les emergències. "Nosaltres som diferents", ha afirmat Buch davant la pregunta del seu grup parlamentari de Junts per Catalunya

Miquel Buch ha assegurat que la Generalitat té un pla aprovat des de 2010 i modificat el febrer d'enguany contra una pandèmia a diferència de les altres administracions que no ho havien previst.

D'aquesta manera, Buch ha afirmat que "ens han pres el nostre dret a decidir", afegint que el govern espanyol (ell sempre s'hi refereix en castellà com el Gobierno del Estado español) fa cas omís de les propostes sorgides des de la Generalitat per després adaptar-les. "Que ens deixin decidir i executar el pla d'emergències propi", ha exigit Buch.

El conseller apareix diàriament en rodes de premsa amb les titulars de Salut i Presidència, Alba Vergès i Meritxell Budó, respectivament. Buch ha fet declaracions polèmiques, com quan va denunciar que el govern espanyol hagués enviat a Catalunya 1.714.000 mascaretes lligant la xifra amb els fets de 1714 i va considerar que no era casualitat.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari