Més nous pacients curats que nous infectats

Les morts diàries cauen a 367, la xifra més baixa des del 21 de març
Fernando Simón
Fernando Simón

La darrera actualització de les xifres del coronavirus a Espanya, publicada aquest divendres pel Ministeri de Sanitat, reflecteix per primer cop un nombre de nous infectats per sota del de nous curats, així com la xifra de morts més baixa en més d'un mes.

El total de casos positius és 219.764, 2.796 nous de les darreres 24 hores, i 6.740 més si es compten no només els resultats de les proves PCR, sinó també els d'anticossos realitzats a pacients amb símptomes i sense, corresponents a infeccions molt anteriors. Els nous pacients curats des de la darrera actualització són 3.105, 92.355 en total.

Les morts amb coronavirus a Espanya sumen 22.524 des de l'inici de la pandèmia després d'un increment de 367, el més baix des del 21 de març, quan van ser de 324. Es tracta de la segona vegada en el darrer mes que aquesta xifra cau per sota de 400.

El coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha destacat que han pogut "netejar la sèrie" de dades amb què realitzen el seguiment de la pandèmia "gràcies a un treball molt intens de les Comunitats Autònomes".

Simón, en la línia expressada aquesta setmana, ha tornat a dir que fins ara no han detectat que la tornada dels treballadors no essencials a l'activitat després del període de vigència del permís retribuït recuperable hagi provocat cap increment significatiu de la transmissió. No obstant això, ha afegit que "per assegurar-nos" necessiten més "marge".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.