L’oposició retreu al govern català el desgavell a les residències d’avis

La consellera Vergès defensa l'acció davant el silenci del conseller Homrani
Ple del Parlament

L'oposició ha coincidit en retreure el desgavell a les residències d'avis. Ha estat la consellera de Salut, Alba Vergès, l'encarregada de defensar l'acció del govern de la Generalitat. El departament de Salut es va fer càrrec de la gestió de les residències després que el president català, Quim Torra, decidís que aquests centres deixessin de dependre del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el conseller del qual és Chakir El Homrani que ha assistit en silenci assegut en el seu escó a les explicacions de la seva companya de partit (ERC) i d'Executiu.

Carles Riera (CUP), Jorge Soler (Ciutadans), Raül Moreno (PSC) i Marta Ribas (Comú-Podem) han recordat les retallades dels diferents governs tant a la sanitat pública com a les residències.

Carles Riera ha estat molt dur amb "el negoci lucratiu" que fan empreses com les de Florentino Pérez. El diputat de la CUP ha acusat aquest empresari de "fer negoci amb el patiment". Així mateix, ha recriminat que el govern català no hagi exercit totalment el decret de 18 de març, que passa totes les residències privades a la gestió pública.

Jorge Soler, per la seva part, ha dit que les actuacions de la Generalitat "no han servit per res" i ha recordat que les retallades en aquest sector les va iniciar CiU però que l'acció d'ERC no les ha revertit.

Raül Moreno ha qualificat de "desastrosa" la gestió i ha recordat que hi ha 8.000 positius confirmats a les residències i unes altres 16.000 persones que també podrien estar afectades. Així, ha assegurat que la Generalitat ha mantingut "criteris dispersos".

La consellera Vergès, per la seva part, s'ha defensat dient que els nous pressupostos posaran remei a les residències amb una major inversió i també que han estat els "criteris mèdics" els que han decidit si s'internaven en hospitals o es canviava de residència els afectats, la qual cosa ha estat posada en dubte per l'oposició.

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari