Puigdemont planteja una manifestació massiva amb distanciament durant la Diada

Paluzie veu prematur definir una fórmula ara però apunta a la mobilització virtual
Puigdemont, durant una entrevista a TV3
Puigdemont, durant una entrevista a TV3

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont troba que el coronavirus no ha d'impedir que l'independentisme organitzi una manifestació massiva el pròxim 11 de setembre, segons ha plantejat aquest dijous en una entrevista a RAC1.

Puigdemont ha assenyalat que "pot fer la volta al món" una manifestació massiva, "en la lògica" de les mobilitzacions convocades amb "grans coreografies" per l'independentisme des de la Diada del 2012, però que respecti "els termes del confinament", entre els quals destaca el distanciament social.

Per la seva part, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat aquest divendres prematur definir la fórmula de la mobilització, ja que no es coneixen les restriccions que es mantindran a quatre mesos de la Diada. No obstant això, ha apuntat que caldrà "imaginació" i "creativitat" per "mobilitzar-se de forma digital" perquè veu probable que, per motius sanitaris, no es permeti la concentració de milers de persones.

En aquesta línia, l'assessor científic del president Quim Torra sobre el desconfinament, el metge especialista en malalties infeccioses Oriol Mitjà, ha declarat recentment que "trigarem molt a normalitzar la situació d'esdeveniments culturals amb grans aglomeracions".

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari