L’oposició escruta al Parlament la feina de Torra amb la Covid-19

La cambra catalana celebra aquest dijous el seu primer ple des de l'estat d'alarma del 14 de març
Torra al Parlament

Per fi el Parlament es reuneix en plenari per controlar el president de la Generalitat, Quim Torra. L'última compareixença va ser el 4 i 5 de març, quan la cambra catalana va fer l'últim plenari, dies abans de decretar-se l'estat alarma el 14 de març a causa de la Covid-19.

D'aquesta manera, l'oposició podrà escrutar la feina feta per Torra i el seu govern. Sí que és veritat que tots els consellers han comparegut en comissió, però el president no s'ha sotmès a les qüestions de l'oposició. A diferència del Parlament, en altres autonomies els seus presidents sí que s'han sotmès a les preguntes dels parlamentaris a les seves respectives cambres.

Serà un plenari atípic. Només hi seran presencialment 21 dels 135 diputats en representació proporcional. Només el grup de Junts per Catalunya ha manifestat la seva voluntat que tots els seus diputats exerceixin el seu dret a vot mitjançant la forma telemàtica. La resta faran servir el voto delegat, en el qual els diputats presents voten en noms dels seus companys, que podran seguir tota la sessió via telemàtica.

A més de la sessió de control al president i el govern català, està prevista la votació per validar o no diversos decrets. Però una part important serà la discussió final sobre els pressupostos de la Generalitat que tindrà lloc durant tota la tarda de divendres. Tot el protagonisme recaurà, llavors, en el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès. La majoria, JxCat i ERC, van arribar a un acord amb Comú-Podem per aprovar uns pressupostos, elaborats abans de la crisi provocada per la Covid-19.

Està previst que diversos grups reclamin una nova formulació dels comptes públics. No obstant això, la majoria pretén tirar endavant i corregir-los després de l'aprovació per part del Parlament.

(Visited 135 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari