Els infants podran sortir a partir del diumenge una hora al dia i prop de casa

L’horari serà de 9h a 21h i es podrà anar fins a un kilòmetre del domicili
Nens a un balcó
Nens a un balcó

Els infants i adolescents de fins a catorze anys podran sortir a passejar o jugar al carrer un cop al dia, durant un temps màxim d’una hora i en el període comprès entre les 9h i les 21h a partir de diumenge vinent.  Així ho ha informat el vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, el qual també ha anunciat que els nens podran sortir en un entorn màxim d’un quilòmetre respecte el seu domicili i que hauran d’anar acompanyats d’un adult responsable, pot ser un germà gran, que convisqui amb ells. En aquest sentit, Iglesias ha destacat que un adult podrà acompanyar fins a tres nens que convisquin amb aquest en el mateix domicili.

D’altra banda, Pablo Iglesias ha avisat que no es podrà fer us dels parcs ni dels espais de joc infantil donat el caràcter comunitari que presenten, però ha assegurat que estarà permès que els infants i adolescents emprin els seus propis joguets, com ara un patinet o una pilota. També ha assenyalat que es podran fer accions com córrer o saltar, sempre i quan es respectin les distàncies socials. El vicepresident de l’executiu central també s’ha referit als nens que resideixen en entorns rurals, als quals ha informat que podran recórrer espais com camps o boscs, sempre i quan respectin “les mesures de distanciament social”. Iglesias també ha recomanat als infants i als adults que els acompanyin en les seves sortides que evitin sortir a les hores punta perquè és quan “hi ha més gent a la via pública” i “per evitar contagis”. Així mateix, ha informat que els infants que tinguin febre, símptomes de la COVID-19 o bé que es trobin en quarentena no podran sortir al carrer.

Iglesias ha remarcat que aquestes mesures han estat consensuades entre el Ministeri de Sanitat i la Vicepresidència de Drets Socials tenint en compte un equilibri entre els criteris sanitaris de la pandèmia i el “benestar físic i emocional” dels infants. El responsable de Drets Socials ha demanat disculpes als nens per la manca de claredat comunicativa en els últims dies i ha volgut també agrair a la quitxalla el paper tant important que han tingut, estant a casa, per parar el virus. També ha indicat que properament publicaran una guia amb totes les indicacions detallades.

Per la seva part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha emfatitzat un cop més la importància de mantenir una distància interpersonal d’entre un i dos metres, rentar-se les mans amb molta freqüència i mantenir la higiene en espais tant públics com privats.  Illa ha recomanat l’ús de mascaretes higièniques quan no es puguin complir les mesures anteriors i ha remarcat que, en cap cas, aquest material sanitari substitueix la distància interpersonal, el rentat de mans o la higiene.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari