Simón condiciona la desescalada a la detecció precoç d’infeccions

El responsable del CCAES espera tenir "aviat" les dades de les morts en residències de gent gran
Fernando Simón
Fernando Simón

L'índex de reproducció del coronavirus no és l'únic factor que determinarà el moment d'iniciar la desescalada de les restriccions, ha explicat el coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, en la seva compareixença d'aquest dijous.

A més d'un índex "clarament" per sota d'1, Simón ha indicat que cal valorar el nombre brut de casos que se segueixen detectant, així com la capacitat assistencial de les Comunitats Autònomes davant l'eventual sorgiment de brots o increments posteriors.

Una altra condició indispensable assenyalada pel coordinador del CCAES és la capacitat d'obtenir "informació necessària" per a la detecció precoç de casos, i d'aïllar no només els futurs positius sinó també les persones del seu entorn. A partir d'aquestes condicions, Simón ha dit que "es pot començar a pensar" en l'inici de la desescalada.

El responsable del CCAES, que ha destacat que les xifres d'aquest dijous no mereixen cap reflexió "interessant" perquè segueixen reflectint una "estabilització" emmarcada en una tendència "descendent", ha dit que les dades sobre les morts a les residències geriàtriques han estat arribant progressivament, que el Ministeri de Sanitat les està analitzant, i que espera que estiguin disponibles "aviat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides