El comitè d’empresa de Nissan convoca una vaga indefinida el 4 de maig

Els treballadors exigeixen que l'empresa els aclareixi la seva situació i protesten contra les decisions preses als centres de la Zona Franca i Montcada durant la crisi del coronavirus
El comitè d'empresa de Nissan
El comitè d'empresa de Nissan

El comitè d'empresa de Nissan ha anunciat que convocarà una vaga indefinida als centres productius de la Zona Franca i Montcada i Reixac el pròxim 4 de maig, quan l'empresa ha previst un retorn a l'activitat que genera el rebuig dels treballadors.

Nissan, segons denuncia el comitè d'empresa, pretén obrir només una línia productiva dedicada a un vehicle que s'havia de deixar de fabricar el mes vinent, però sobre el qual hi ha compromisos adquirits amb la marca Daimler.

Aquest fet causa neguit entre els treballadors perquè la resta de l'activitat d'aquestes plantes no tenen data de retorn a l'activitat. Segons asseguren, la direcció els ha comunicat que els treballadors hauran de tornar a casa per motius productius després d'enllestir aquesta feina.

El comitè ha convocat la vaga, que vol que s'estengui a altres centres de treball, perquè s'aclareixi la situació dels treballadors, ja que considera que Nissan els usarà per fabricar urgentment el que interessa i els considerarà prescindibles seguidament.

Els treballadors de Nissan es van mobilitzar el febrer contra un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 600 empleats de la Zona Franca, però ara lamenten que tot i haver assolit un acord sobre l'aplicació d'un expedient de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) en el marc de la crisi del coronavirus, desconeixen els plans que té l'empresa sobre el futur de la plantilla.

"No es pot permetre que una multinacional com aquesta, que juntament amb Renault formen l'aliança més potent econòmicament del sector de l'automòbil, utilitzi la catàstrofe d'una pandèmia per deixar a milers de famílies a l'atur", expressa el comitè d'empresa en un comunicat, que xifra en "més de 25.000" les famílies afectades, sumant els llocs de treball directes i indirectes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides