Interior deixa de fer tests de Covid-19 als Mossos que estan confinats

Hi ha 2.660 agents aïllats, el 15,5% del total d'efectius
Els Mossos controlen la circulació de vehicles

El Departament d'Interior diu que és impossible complir les mesures cautelars imposades pel TSJC per fer tests de coronavirus als Mossos d'Esquadra confinats, perquè no té mitjans ni agents especialitzats per fer les proves en els seus domicilis, tal com l'imposa el tribunal.

A més, castiga a aquests agents incrementant les hores de romanent amb les hores d'absència del seu lloc de treball, amb la impossibilitat de saber si s'és positiu o no de COVID-19.

CCOO critica que s'imposi als agents que “tornin” les hores que han d'estar absents de la feina, amb incompliment d'una ordre judicial.

Hi ha 2.600 confinats, la qual cosa suposa un 15,5% del total dels efectius dels Mossos d'Esquadra. El Sistema de Seguretat Pública de Catalunya es pot veure afectat per falta d'agents en un termini de temps que s'allarga cada vegada més, a conseqüència de la manca de tests.

CCOO, a través de l'Agrupació de l'Escala de Suport del cos de Mossos d'Esquadra (ASME), va oferir els serveis dels biòlegs d'aquest personal facultatiu i dels equips existents en laboratoris propis de la Divisió de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra per a realitzar els tests de la COVID-19, mitjançant una carta adreçada a la consellera de Salut (a través de la Direcció General de la Policia del Departament d'Interior) que mai va ser contestada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides