Sánchez fixa el desconfinament en la segona quinzena de maig

El president ho ha anunciat al Congrés dels Diputats, en el debat sobre la pròrroga de l'estat d'alarma
Laura Borràs entrega l'informe d'Oriol Mitjà al president Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat un "escenari prudentment optimista", per primera vegada, segons ha dit al Congrés. Ha situat a "la segona meitat de maig l'horitzó de desescalada o la fase 2 de la lluita contra l'epidèmia de la Covid-19". Ho ha dit al ple del Congrés, on ha demanat la tercera ampliació de l'estat d'alarma, amb dues setmanes més: des del 26 d'abril fins al 9 de maig.

Sánchez ha explicat que "les limitacions s'aniran variant per ajustar-se als nous escenaris" i que cal evitar passos en fals per no tornar a la situació anterior. "Farem passos endavant i endarrere, segons com es comporti la pandèmia", ha resumit. Ha garantit que Espanya seguirà en tot moment els criteris de l'Organització Mundial de la Salut i que s'actuarà "sempre amb la mateixa premissa de protegir la ciutadania i mantenir fora de perill el sistema de salut per a una desescalada de manera gradual i segura".

Aquesta pròrroga de l'estat d'alarma fins al 9 de maig ha rebut dures crítiques del PP i de Ciutadans, tot i que hi donen suport, mentre que Vox hi vota en contra. "La paciència dels espanyols té un límit", ha dit el líder popular Pablo Casado.

Pel que fa als partits catalans, ERC s'absté i Junts per Catalunya i la CUP hi voten en contra. Tots han demanat que acabi la centralització. "La recentralització agreuja la situació. No és nacionalisme. És pura i simplement eficàcia", s'ha queixat Gabriel Rufián, en nom d'ERC. Junts per Catalunya, que s'havia abstingut en les dues votacions anteriors, ha parlat d'un "155 sanitari i que prioritza la recentralització", segons la diputada Laura Borràs, que ha entregat l'informe de desconfinament d'Oriol Mitjà al president Sánchez. Mireia Vehí, de la CUP, ha reivindicat la justícia i el bé comú i ha dit que això vol dir "pa, treball, sanitat i també autodeterminació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides