Els menors tutelats no entren als plans de la Generalitat per afrontar la crisi de la Covid-19

La directora de la DGAIA els fa arribar cartes en què els anomena "petits herois resilients" alhora que els nega els tests ràpids per saber si estan contagiats
Centre de menors tutelats

Mentre tothom debat el tema de les sortides esglaonades del confinament pels menors, hi ha uns altres que s'enfronten a la pandèmia gairebé com poden. Es tracta dels menors tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat que estan vivint el confinament a centres i pisos d'acollida. Pel sindicat CGT, aquests nois més que herois són supervivents. El sindicat, a través d'un escrit, posa de manifest que la política de la DGAIA és d'improvisació i negligència, a banda d'una desídia generalitzada cap a aquest col·lectiu de menors tutelats.

La CGT ha demanat en repetides ocasions a la DGAIA que proveeixi del material necessari als professionals que hi treballen als centres de menors, però les mascaretes, guants o els equips de protecció individuals no han arribat mai, ni tan sols els tests necessaris per poder fer-se la prova de la Covid-19. Els menors, confinats als centres d'acollida, no poden ni tan sols estar en una habitació individual si se sospita que algun d'ells té la malaltia, ja que la saturació dels centres ho fa impossible.

Els treballadors, que tot i les mancances continuen fent la seva feina amb els menors, es queixen de posar en risc constant tant els infants com a les seves famílies mentre des de la DGAIA se'ls està negant la prova de diagnosis, així com tampoc s'està fent cap revisió als joves. El sindicat també fa una crida al conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, per demanar mestres i ordinadors perquè els nois puguin seguir les classes de manera virtual tal com estan fent milers de nens a Catalunya i que "garantirà allò que tant els agrada dir de la igualtat d'oportunitats".

Els menors dels centres, que encara es dubta si estaran acollits dins dels plans de sortides de la Generalitat, afronten la crisi amb massificació, manca de recursos i sent, com diuen des de la CGT, víctimes d'un maltractament institucionalitzat que no els protegeix. El sindicat posa l'accent en la que consideren "nefasta actuació de les empreses socials que només cerquen beneficis"

Des de la DGAIA i signada per la directora, Esther Cabanes, s'han enviat cartes encoratjadores als infants confinats als centres de menors en què se'ls tracta de petits herois resilients. Aquestes cartes prototip envalentint la població i que han rebut entre d'altres els funcionaris de presons, els treballadors dels centres menors o els treballadors a les residències, semblen la resposta general del govern català davant la crisi. Unes bones paraules que no poden amagar la manca de material amb què s'enfronten aquests professionals a les seves feines.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides