Joan Canadell afirma que “una Catalunya independent hauria salvat milers de vides”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona subratlla que “Espanya és atur i mort” i “Catalunya vida i futur”
Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona
Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que “una Catalunya independent hauria salvat milers de vides” i que “Espanya és atur i mort”, mentre que “Catalunya és vida i futur”. Canadell ha escrit això en una piulada en la que també ha assenyalat: “Espanyols, fixeu-vos en la diferència d’un tancament 2 setmanes abans. Fer cas a @QuimTorraiPla hagués suposat semblar-nos a Grècia, una centena part de contagis i morts”. El qui va ser el candidat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les darreres eleccions a la cambra ho ha avalat a partir d’uns gràfics sobre l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 a Espanya i Grècia que havia publicat a Twitter el físic nord-americà Yaneer Bar-Yam.

Davant l’allau de crítiques a Twitter, el president de la Cambra de Comerç de la capital catalana ha lamentat que la piulada “s’hagi pogut interpretar ofensivament” i ho ha al·legat afirmant que “és enginyer i empresari, o sigui persona enfocada a l’acció i als resultats”. A més, ha assenyalat que el president Quim Torra va insistir en el confinament total el 13 de març, i que aquest no va tenir lloc fins el dia 30 del mateix més. Segons ell, aquestes dues setmanes van ser clau, i “sobretot les sortides de cotxes massives de Madrid (també en part de Barcelona) el 13 i 14 de març”.

Conseqüentment, Canadell ha assegurat que “sense cap mena de dubte” aquesta situació “ha portat més contagis i, per tant, més morts”. El president de la cambra ha escrit que “l’estat no ho va fer bé”, que “ho hauria de reconèixer", i que "cal recordar-ho”.

Finalment, l’empresari independentista ha indicat que “Espanya és el segon país amb més atur d’Europa després de Grècia” i ha expressat que “totes les previsions (inclòs el Fons Monetari Internacional) apunten que superarà el 20% degut a la mala gestió de la crisi de la Covid-19”. "La gestió de la crisi sanitària afectarà l'economia i no veiem mesures clares i suficients, per tant creixerà molt l'atur", ha afegit.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides