El jutge del 3% imputa dotze exalts càrrecs de CDC per donatius il·legals a la formació política

Entre els acusats figuren els exconsellers Felip Puig, Irene Rigau, Pere Macias i Jordi Jané
Felip Puig en el Parlament
Felip Puig en el Parlament

El jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, que instrueix el conegut com a cas del 3% pel presumpte finançament il·legal de CDC a través del cobrament de comissions per l'adjudicació d’obra pública, ha imputat a dotze exalts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per blanqueig de capitals, la finalitat del qual era presumptament emmascarar el finançament il·legal del partit polític. Entre els acusats destaquen els exconsellers del govern català Felip Puig, Irene Rigau, Pere Macias i Jordi Jané.

El jutge de la Mata ha optat per obrir una peça separada amb l’objectiu d’estudiar amb profunditat les donacions que aquests dotze exdirigents convergents van fer a la extinta força política. El jutge sosté en el seu acte que “existeixen elements indiciaris” que permeten afirmar que els càrrecs de CDC, “en connivència amb altres càrrecs públics i funcionaris de diferents Administracions i institucions públiques de Catalunya, i amb diferents empresaris, van posar en marxa una estructura per finançar il·legalment” al partit, “de forma encoberta”.

El magistrat, a més,  considera que hi ha indicis que aquetes donacions, que van tenir lloc entre el 2009 i el 2010, eren “actes d’aflorament de diner procedent de delicte realitzat per persones properes a CDC seguint el pla superior traçat per jerarques del partit, incorporar a la vida lícita les quantitats en efectiu que havien arribat” al partit polític. D’altra banda, a més, el jutge apunta que l’estratègia va ser “curosament planificada i implementada per finançar il·legalment” a CDC des de la “cúpula de l’organització”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides