Lleu pujada de les noves infeccions i xifra estable de morts

Simón atribueix la meitat de les 4.211 noves deteccions de casos a l'increment de la capacitat diagnòstica
Gràfica de Sanitat sobre els positius segons les dates d'inici de sí
Gràfica de Sanitat sobre els positius segons les dates d'inici de símptomes, diagnòstic i notificació

Els casos confirmats de coronavirus a Espanya són 209.706, segons les dades reportades per les Comunitats Autònomes sumades a l'informe d'aquest dimecres del Ministeri de Sanitat, després d'un increment de 4.211 amb relació a l'anterior actualització. Es tracta d'una pujada superior a la registrada fa 24 hores, quan es van informar de 3.960 nous casos.

La xifra de noves morts amb coronavirus, que havia caigut a 399 aquest dilluns, es manté, ja que passa de 430 a 435. El total de traspassos puja de 21.282 a 21.717. Pel que fa a les persones curades, són ja 85.915, 3.401 més que les que reflectia l'informe de Sanitat d'aquest dimarts.

Les dades de Catalunya pugen de 22.796 a 23.295 persones hospitalitzades, de 2.437 a 2.460 els pacients que han estat ingressats en unitats de cures intensives (UCI), de 4.152 a 4.247 les morts i de 14.446 a 15.089 les persones curades.

Pel que fa al total d'afectats per la Covid-19, l'informe del Ministeri reflecteix  43.802 a Catalunya -eren 43.112 aquest dimarts-, i anota a part que "Catalunya, a més, ha notificat 1.027 positius en persones en les quals s'està determinant si presentaven o no símptomes en el moment de diagnòstic".

L'aportació de les proves serològiques
El coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha explicat que "gairebé la meitat" de les 4.211 noves deteccions de positius corresponen a proves serològiques sobre persones que presenten "simptomatologia lleu", que abans no s'estaven detectant per la manca de disponibilitat d'aquests tests.

Per això, ha indicat que la xifra comparable a les que ha ofert Sanitat les darreres setmanes és aproximadament la meitat d'aquests 4.211 positius. Sobre aquesta detecció de casos amb símptomes lleus gràcies a les proves serològiques, Simón ha indicat que posa de manifest que Espanya està adquirint la capacitat de detectar i aïllar tots els casos, que considera "necessària" per iniciar el procés de desconfinament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides