Qui demana que l’Exèrcit actuï al seu territori contra el coronavirus?

L'UME, a l'aeroport del Prat
L'UME, a l'aeroport del Prat

Durant l'estat d'alarma decretat per lluita contra la Covid-19, diversos ajuntaments i organitzacions de Catalunya estan demanant que sigui l'Exèrcit qui actuï. Es queixen de la inoperància de la Generalitat, la qual no atén les peticions de neteja, sobretot.

Així, la Unitat Militar d'Emergències (UME) ha desinfectat diversos centres, tant sanitaris com alimentaris. Sobretot ha actuat en municipis governats per formacions allunyades de la composició del Govern de la Generalitat, el qual ha posat tot de problemes per evitar rebre l'ajuda del Govern espanyol. Fins i tot, destacats consellers com Meritxell Budó i Miquel Buch han menystingut l'oferiment.

Malgrat tot, alcaldes i responsables de grans centres s'han posat en contacte amb la Delegació del Govern, que ha coordinat aquestes feines de desinfecció amb Teresa Cunillera al capdavant.

L'UME ha actuat a l'àrea metropolitana de Barcelona (Barcelona, L'Hospitalet i Viladecans, per exemple), però també en altres punts del territori, com la Vall d'Aran o els Pallars, zones allunyades del centre del poder polític.

A més, l'UME ha estat l'encarregada de desinfectar Mercabarna el passat cap de setmana. Aquest centre és similar a una petita ciutat amb milers de metres quadrats on s'acumulen tones de menjar.

L'Exèrcit també ha muntat hospitals de campanya, que la Generalitat no ha posat en funcionament perquè no ha enviat personal sanitari per atendre malalts. Això sí, el govern català ha seguit enviant afectats per la Covid-19 a diversos hotels, la qual cosa incrementarà la factura que pagarà la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides