La Generalitat es carrega el polèmic passaport immunitari d’Oriol Mitjà

La mesura formava part del decàleg que va fer públic Presidència aquest passat diumenge
Oriol Mitjà, amb el president Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha informat aquest dimarts de l'informe elaborat per l'epidemiòleg Oriol Mitjà a l'hora d'elaborar el desconfinament a Catalunya. Hi ha dues claus: el distanciament social i la capacitat de detectar la malaltia. Hi ha una qüestió que, finalment, no apareix com a recomanació. Es tracta del passaport immunitari, que apareixia en el decàleg fet públic diumenge i que ara s'ha convertit en una "possibilitat", segons ha indicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Des que es va fer pública, la idea de l'epidemiòleg Mitjà de crear un passaport immunitari ha alçat força polseguera, generant especialment molta polèmica per criteris ètics, però també per dificultats tècniques d'aplicació.

El carnet proposava un certificat que tindria color vermell, groc o verd segons si la persona s'ha de mantenir confinada, s'ha de moure amb precaucions o pot mantenir interacció social i treballar.

El pla preveu que el desconfinament es farà en cinc fases, i té en compte que hi poden haver rebrots. Es recomana que, fins que no hi hagi un pla de desconfinament general, hi hagi un pla específic per a nens i gent gran. El Govern ja té mesures preparades en aquest sentit, tot i que les iniciatives concretes han de ser aprovades per l'Estat.

El Procicat, en tot cas, serà qui elaborarà el pla de desconfinament, i una reunió extraordinària del consell executiu serà l'encarregada de validar-lo. Malgrat tot, és el govern espanyol qui té les competències per efectuar el desconfinament, i no la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides