Antoni Trilla no veu viable el pla de desconfinament d’Oriol Mitjà

L’epidemiòleg que assessora al govern central no creu que es puguin fer milions de proves a Catalunya en sis setmanes
Coronavirus

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha assegurat que no veu viable que es puguin fer milions de proves a Catalunya en sis setmanes, com planteja el pla de desconfinament que ha elaborat Oriol Mitjà per l’executiu català.

El també membre del comitè científic assessor del govern central ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio que “tant de bo” es puguin fer aquest nombre de tests en aquest període temporal, però que no ho veu viable. Trilla ha remarcat que a nivell teòric el plantejament li resulta “fantàstic”, però ha recordat que això a la pràctica implicaria professionals que efectuïn les proves, comunicar els resultats i donar les instruccions, i que per això té “seriosos dubtes”.

Antoni Trilla ha defensat aixecar les mesures de confinament en funció del nombre d’infectats i de la realitat epidemiològica de cada zona afirmant que “igual que es poden escalar les mesures de control, com amb la Conca d’Òdena, s’han de poder matisar o regular les estratègies de sortida poc a poc.”

Finalment, Trilla ha subratllat que la població haurà d’aprendre a conviure amb la “incertesa” del contagi i ha admès que tot plegat s’està prolongant més del que s’esperava.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides