Els menors de 14 anys podran sortir acompanyats, però no a passejar

El consell de ministres valida el desconfinament dels infants a partir del dilluns, però en limita l'acció
Els infants podran sortir de casa

Els nens de fins a 14 anys podran sortir al carrer a partir de dilluns vinent però només per acompanyar mares i pares a comprar, en cap cas per passejar o jugar. Així ho ha decidit el Consell de Ministres, que adverteix que això no suposa de cap de les maneres que es relaxin les mesures de contenció pel coronavirus.

Aquesta sortida permesa de menors fins a 14 anys només serà per les activitats que preveu el decret d'estat d'alarma: sortir a comprar, a la farmàcia o al banc, res més. En aquests casos, els pares o tutors legals podran sortir amb nens però no per estar al carrer ni prendre l'aire. L'anunci és de la ministra portaveu, María Jesús Montero, que avisa que no es poden relaxar més les mesures de confinament encara.

Montero també ha dit que "aquesta sol·licitud de pròrroga preveu també que el Ministeri de Sanitat pugui dictar guies sobre els desplaçaments permesos". Aquesta guia es publicarà al llarg d'aquesta setmana. La decisió es podria modificar en funció dels territoris depenent de com evolucioni la pandèmia.

La Generalitat reconeix que no té competències per poder regular els horaris de sortida de la canalla, tot i que divendres van proposar que poguessin sortir també els adolescents, fins als 18 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides