Sabrià demana als catalans “fer cas al Govern” de la Generalitat per treure els infants al carrer

El president d'ERC al Parlament afirma que se li “faria estrany que la UME vingués a detenir algun pare que estigui passejant al nen”.
Sergi Sabrià

El president del grup parlamentari d’ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha demanat a la societat catalana que "faci cas al govern" de la Generalitat en la sortida dels infants al carrer, tot i no tenir el govern català competències en aquesta matèria. En declaracions a Ràdio 4, Sabrià ha assenyalat que “se li faria estrany que les Unitats Militars d’Emergència (UME) vinguessin a detenir algun pare que estigui passejant al nen".

El dirigent republicà s'ha preguntat: “I si a l’Estat espanyol no li va bé la franja de 16h a 18h, què faran, venir a detenir els pares i el nens que estiguin sortint a Catalunya?”.

El diputat d’ERC ha defensat que el que no es pot fer és “esperar a quantes vegades més s’equivocarà l’Estat espanyol” i ha subratllat que el “Consell de Ministres, com ha passat altres vegades, va a remolc de la decisió de Catalunya”, i que per això l’executiu central “es veu obligat a decidir perquè no aguanta la pressió de la resta de comunitats”.

En aquest sentit, Sabrià ha pronosticat que el reial decret sobre la sortida dels infants s’assemblarà al pla impulsat pel govern català “perquè ho estem liderant nosaltres”. “Mentre puguem liderar, liderem; mentre puguem decidir, decidim; i si podem implementar-ho a la manera catalana, doncs millor”, ha afirmat Sabrià, que ha apostat per la descentralització i la proximitat en aquest àmbit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides