La Guàrdia Civil tenia ordres de detectar missatges de “desafecció a les institucions del Govern”

En un correu electrònic es demanava fer un seguiment de 'fake news' susceptibles de generar un clima contrari a la gestió feta per l'executiu central
José Manuel Santiago

En un correu electrònic de la Guàrdia Civil es demanava a diferents comandàncies que s'identifiquessin notícies falses, fake news a les xarxes socials, "susceptibles de provocar estrès social i desafecció a institucions del Govern" central, segons ha avançat la Cadena SER.

El correu va ser enviat el 15 d'abril i demanava als agents de l'Institut Armat que treballessin per a la "identificació, estudi i seguiment en relació amb la situació creada per la Covid-19 de campanyes de desinformació, així com publicacions desmentint enganys i fake news susceptibles de generar estrès social i desafecció a institucions del Govern".

Aquest dimarts en la roda de premsa del gabinet d'experts per la crisi del coronavirus, el general en cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, ha justificat aquest correu afirmant que quan es parla d'institucions del Govern es fa referència a tots els àmbits de les institucions públiques, en les que s'inclourien les locals autonòmiques i les de l'Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides