Quin és el pronòstic de Sala-i-Martin sobre el coronavirus?

Xavier Sala i Martín

Ara que les xifres del coronavirus es disparen als Estats Units i comencen a controlar-se a Espanya, on el govern preveu un aixecament progressiu del confinament les pròximes setmanes, l'economista icònic de l'independentisme postconvergent, Xavier Sala-i-Martin, català amb passaport nord-americà, ha alertat d'un futur escenari preocupant de l'evolució de la pandèmia.

"El 1 de Abril, Japón pensó que tenia la crisis controlada. La gente se relajó y ha empezado la segunda ola… CINCO VECES MÁS FUERTE que la primera. Por cierto, la gripe Española de 1918 tuvo tres olas. La más mortífera fue la segunda", ha piulat en castellà sobre una eventual segona onada de la qual fa temps que se'n parla.

En resposta a un comentari sobre la pèrdua d'ingressos resultat d'aturar una economia, Sala-i-Martin ha afegit: "La pregunta és «i quants milions costarà no fer-ho?». Si haguéssim confinat tres setmanes abans, hauríem perdut milions. En no fer-ho, perdrem milers de milions. I si ho fem malament, bilions. Estem lluitant contra una EXPONENCIAL!".

D'aquesta manera, l'economista s'ha alineat un cop més amb el parer del govern català, partidari de mantenir el tancament -i alhora de deixar sortir els nens-, i ha tornat a emetre una crítica contra el govern espanyol, potser la menys punyent de les moltes que li dedica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides